İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalıktan koruyan narın sadece taneleri değil, kabuğu da şifa deposu...

Nar kabuğunun içeriğinde bulunan ellagik asit, antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir ve başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır.

Yapılan araştırmalar, nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığını gösteriyor.

Uzmanlar, nar kabuklarının kurutulup çay yapılarak içildiğinde; bu çayın meme, prostat, yemek borusu, cilt ve pankreas kanserine karşı koruyucu etki gösterdiğini söylüyor. Ayrıca kolesterolü düşürüp, şeker hastalarına iyi geliyor.

Nar kabuğu çayı nasıl hazırlanır
Nar kabuğu çayını hazırlamak için öncelikle nar kabukları kurutmanız gerekiyor. Kabukların iç kısmındaki beyaz bölümü mümkün olduğunca temizlemeye özen gösterin çünkü bu bölümün tadı acıdır, çayınıza acı bir tat verebilir. Kaynamış suya, kuru ve ışık almayan bir ortamda kuruttuğunuz nar kabuklarını atarak, yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Çayınız hazır...

Bir bardak nar kabuğu çayı hazırlamak için 3-4 parça kurutulmuş nar kabuğu yeterli olacaktır. Bu çayı her gün tüketebilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi