İsveç’te yaşayan ve tüm dahili- cerrahi hastalıklar ile göz, cilt, ortopedi, fizik tedavi, romatizma, tüp bebek, uyku ve psikolojik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımız isteğe bağlı tedavilerini Türkiye’de yaptırabilmeleri için 2013 anlaşmaya varılmıştı.
  


Bu gelişmeler doğrultusunda Türk Sağlık Firması YOULİFE gerek Türkiye gerekse İsveç Sağlık Bakanlığı ile müzakerelerde bulunarak, her iki tarafında Türkiye’ýe İsveç´ten hasta transferi konusunda destek aldı ve İsveç Sosyal Sigortalar Kurumu ile yardımlaşma kararı aldı.




Youlife Şirketinin Türkiye Sorumlusu  Musa Ünal  ” yeni çıkan bu yasa ile İsveç vatandaşı ve oturumu olan hastaların isteğe bağlı olarak Türkiye’de sağlık hizmetinden faydalanabileceğini ve tedavi, yol ve konaklama masraflarının devlet tarafından karşılanacağını” belirtti. Ünal, İsveç'te ki Sosyal Sigortalar kurumu ile yaptıkları anlaşmada bazı sorunlar bulunduğunu ve en kısa sürede bu sorunları çözdükten sonra Türkiye'ye hasta transferine başlayacaklarını açıkladı.




Diğer taraftan Lokman Hekimleri Hastanesi Uluslararası Yönetmeni Tuğba Arız, konu hakkında İsvecgundemi haber sitemize değerlendirmelerde bulundu.


Geniş bilgi için  veya 0706607167 ye ulaşıp bilgi alınabilir.


ORHAN KARAN/İsvecgundemi
Editör: İsveç Gündemi