Bu yenilikçi reklam, sigara içen kişilerin kötü alışkanlıklarından kurtulmalarını teşvik etmek isteyen bir İsveç eczaneler zinciri tarafından finanse ediliyor.

Metro istasyonunun dışında konumlandırılan dijital ekran, ilk bakışta bir modelin basit bir fotoğrafını göstermekte. Fakat eğer yanında sigara içerseniz, fotoğraftaki adam dumanınızdan rahatsız olup öksürmeye başlıyor.

Ekran daha sonra tekrar değişiyor ve eczaneler zinciri Apotek Hjartat tarafından sigara içenlerin, bırakmalarına yardımcı olabilecek ürünlerin reklamlarını paylaşıyor.

Reklamı hazırlayan Akestam Holst isimli ajans, dijital bir reklam ekranına duman dedektörleri yerleştirerek projeyi hazırlamış. Ajans reklam için insanların Stockholm’de sıklıkla sigara içtiği bir nokta olan Odenplan Meydanı’nı seçmiş. 

Ajans ekranı gören insanların tepkilerini de kaydediyor ve dijital olarak paylaşıyor. Ajans sözcüsü en yaygın yeni yıl kararlarından biri olan sigarayı bırakma amacına sahip olan kişileri desteklemek için projeyi geliştirdiklerini açıklıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, İsveç’te 15 yaş üstü kişilerin yüzde 20’si sigara içmekte. Ülkede tütün çiğnemenin de oldukça yaygın olduğu açıklanıyor.

Editör: İsveç Gündemi