İsveç Hükümeti gelecekteki tüm hükümetlerin güvenilir bir iklim politikasına sahip olması ve sera gazı salınımının 2045 yılına kadar sıfırlanmasını hedefleyen yeni bir ‘çerçeve yasa’ tasarısı açıkladı.

Sosyal Demokrat Başbakan Stefan Löfven ve Yeşiller Partili İklim Bakanı İsabella Lövin tarafından düzenlenen ortak basın toplantısı ile duyurulan yasa tasarısının mart ayında mecliste görüşülmesinin ardından 2018'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hazırlanan yasa tasarısında, gelecekte göreve gelecek her hükümetin çerçeve yasa uyarınca iklim politikası için bir eylem planı geliştirmesi ve bu konudaki ilerlemeleri her yıl parlamentoya rapor edilmesi öngörülüyor.

Başbakan Stefan Löfven, bu hedeflerin uygulanmaması durumunda parlamentonun sorumlu hükümetleri Anayasa Komisyonu’nda sorgulayabileceğini belirtti.

İklim Bakanı İsabella Lövin de "İklim yasası hükümetlerin saydam bir iklim politikası izlemelerini öngörüyor. İklim politikası önceliklerinin gözardı edilmesi suç unsuru taşıyacak" diye konuştu.


Editör: İsveç Gündemi