İsveç'in Lund şehrinde bulunan Skåne Üniversitesi Hastanesi'de hastaların bekleme sürelerini azaltmak için pilot bir uygulama başlatılıyor.

Hastaların aciliyet durumuna göre özellikle acil hastaların bekletilmeden tedaviye alınması için bileklik modeli bir uygulamaya geçeceğini duyuran hastane bu pilot uygulama ile kritik hastaların yaşamda tutulması için bir avantaj olabileceği belirtildi.

Üzerinde çalışılan projenin bir yıl içinde tamamlanacağı ve tamamlandığında hasta bekletme sürelerinde önemli ölçüde azalma olacağı yanı sıra kritik hastaların daha erken tedavi edilmesine olanak sağlayacak bir çalışma olacağını belirten proje yöneticisi Fredrik Nilsask, uygulamadan alınacak verime göre, gelecekte tüm İsveç'te yaygınlaştırılabileceğini ifade etti.

Yapılan araştırmalar sonucunda hastaya takılacak olan bilekliğin, hastanın nabzını ve bazı hayati fonksiyonları ile ilgili sisteme anında bilgi gönderdiği, nabzının düşmesi durumunda doktora acil bilgi gittiği yanı sıra doktorun o hastanın hangisi olduğunu elindeki cihazda göreceği kodla bileceği söylendi.

Projenin önemli olduğuna dair bilgiler veren proje yöneticisi Nilsask efektiv zaman kullanımı açısından son derece verimli bir çalışma olacağına inandıklarını belirtti.
Editör: İsveç Gündemi