İstanbul'dan İsveç'e giden uçakta dün gece havada doğum yapan  Suriyeli Wafaa Galia (35), Stockholm'deki Danderyds hastanesinde tedavi altına alındı. İsveç basınına konuşan Suriyeli anne, yeni doğan bebeğin ismini Amer koyduklarını söyledi.

Bebeğinin ve kendinin sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyen anne  Galia, Çok kötü bir durumdaydım. Çok korktum. Öleceğimi zannettim. Doktor yoktu, beni yere yatırdılar. Doğum yaptığım esnada bana yardım eden herkese teşekkür etmek istiyorum'' dedi.
 
Galia, en büyük üzüntüsünün ise eşinin 2 hafta önce öldüğünü ve bebeğinin hiç bir zaman babasını göremeyeceği olduğunu söyledi. 


Hamile kadına doğum esnasında tercümanlık yapan yolculardan Nisrin Sabuncu, İsveç basınına yaptığı açıklamada, 'Kadının doğum sancısı başladığında mürettebat ve herkes çok korktu. Uçağın acil olarak Ukranya'ya inmesi gündeme geldi. Çocuğun doğumu başarı ile gerçekleşirken yolcular alkışladı. Bebek, uçak inene kadar annesinin koynunda yattı'' dedi.

Bebeğin doğumuna yardım eden ve önceden hemşirelik eğitimi aldığını belirten  Hanife Demir Doğan, ''Müthiş bir deneyim oldu. Bir takım gibi hareket ettik. Dünyaya gelen bir çocuğa tanıklık yapmak inanılmaz bir duyguydu'' diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi