19.02.2016 tarihinde rahatsızlanarak tedavisi için Kulu Devlet hastanesine kaldırıldıktan sonra Özel Medine Konya Hastanesine sevki yapılan takip ve tedavisi devam ederken 01.03.2016 tarihinde hastanede ölerek defnedildiği, ölümünün şüpheli olduğu “mağarada kilolarca altın buldular” orada “metan gazından” öldü diyerek şikayette bulunulması üzerine 16.03.2016 tarihinde mezarı açılarak Adli Tıp Kurumunda otopsisi yapılan Ömer Ayhan’ın ölüm sonucu açıklandı.

İddialara göre, bir mağaraya girdikleri sırada elindeki telefonla kayıt yaptığı düşünülen Ömer Ayhan’ın kayıtta mağarada yüklü miktarda altın bulduğu, görüntülerde kayıt yapan kişinin nefes almakta zorlandığı yere düştüğünün görülmesi üzerine, Ömer Ayhan’ın ise herhangi bir şüpheli durum olmamasına rağmen olaydan 10 gün sonra hayatını kaybetmesi üzerine, kamera görüntülerinin Kulu’lu B.B. isimli kişinin telefonunda bulunduğunun anlaşılması üzerine Kulu’dan bir takım kişilerin “Ömer Ayhan” Altın ararken metan gazından zehirlenerek öldü, kilolarca küp altın buldular, bu altınları pazarlamak için Ankara ve İstanbul’dan kişilerle temas kurmaya çalıştılar şeklinde beyanda bulunmaları üzerine defnedildiği mezardan çıkartılan Ömer Ayhan Adli Tıp Kurumunda otopsisi yapılmıştı.

Ömer Ayhan’ın Adli Tıp Kurumunda yapılan tetkikleri sonucunda solunum yetmezliğinden öldüğü anlaşılmıştır. Metan gazı bulgusuna rastlanmamıştır.
Ömer Ayhan’ın şüpheli ölümünden sonra Kulu ve civar köylerinde yaklaşık 14 ayrı yerde Arkeolog’lar ve Konya’dan gelen ekipler tarafından bulunduğu iddia edilen yüzlerce kilo küp altının bulunduğu yer araştırılmış, bir sonuca varılamamıştı.
Ömer Ayhan’ın ölümünden yaklaşık 5 ay sonra 19 yaşındaki oğlu Hüseyin Ayhan motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti 

KULUNUN SESİ GAZETESİ
Editör: İsveç Gündemi