Kulu'nun 10 haneli Seyitahmetli mahallesinde uzun süredir küs bulunan iki aileyi Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ve İlçe Müftüsü İbrahim Kaçaroğlu, MHP Kulu İlçe Başkanyardımcısı Murat Toklucu ve Seyitahmetli muhtarı Zafer Metin'in araya girmesiyle barıştırıldı.

Ara bulucu olarak her iki aileyi barıştırma teklifini Konya Nogay Türkleri Dernek  Başkanı Abdurrahman  Berkcan’ın teklifi ile gündeme gelirken, ailenin komşularıda sürece destek verdi.

Her iki ailenin fertleri Seyitahmetli mahalle camisinin avlusuna getirilerek uzun konuşmaların ve gayretlerin ardından barıştırıldı.

Kulu Belediye Başkanı Dr.Ahmet Yıldız, iki aile fertlerine yaptığı konuşmada, ’’Peygamberimizin amcasını şehit eden bir Vahşiyi atfetmişse sizin birbirinizi affetmeniz sünettendir. Aranızda ırz davası yok, can davası yok, dünya malı dünyada kalır. ömür çok hızlı geçiyor. Yaptığınız iyilik ve güzellikler yanınızda kalıyor. Sizler akrabamsınız bu mahallenin birliği ve beraberliği için sizlerin barışması şart’’ dedi.

İlçe Müftüsü Kaçaroğlu'nun  birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından iki aile şikayetçi oldukları mahkeme sürecinden vazgeçerek birbirlerine sarılarak barıştı. 

Konya Nogaylar Derneği tarafından, Başkan Yııldız ve İlçe Müftüsü Kaçaroğlu'na Baurak ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi. 


        
           

           

 

 

          

HÜSEYİN ORDULU

Editör: İsveç Gündemi