KONYA'nın Kulu İlçesi'nde işportacılık yapan Mehmet ve Yusuf Özger kardeşler, kaldırımda buldukları içinde 15 bin lira olan zarfı belediye aracılığıyla sahibi İhsan Köylüoğlu'na teslim etti.


Olay, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezinde Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. İşportacılık yapan Mehmet ve Yusuf Özger kardeşler kaldırımda bir zarf buldu. Zarfı kontrol eden Özger kardeşler içinde 15 bin lira olduğunu görünce, sahibinin bulunması için Kulu Belediyesi'ne teslim etmeye geldi. Bu sırada Almanya'da yaşayan ve tatil için memleketi Kulu'ya gelen İhsan Köylüoğlu da, para yatırmak için bankaya gittiğini, sıra çok olduğu içinde başka bir işlemini yapmak için bankadan ayrıldığını ve bu esnada da içinde 15 bin lira olan zarfı düşürdüğünü söyleyip, belediye hoparlöründen anons edilmesi için kayıp ilanı vermek istediğini belirtti. 

BİN LİRA ÖDÜL VERDİ

Kulu Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Necati Temur, yaptığı incelemenin ardından Özger kardeşlerinin teslim etmeye getirdiği paranın İhsan Köylü'ye ait olduğunu saptadı. Bunun üzerine Özger kardeşlerden aldığı paraları İhsan Köylüoğlu'na teslim etti. Köylüoğlu da, Özger kardeşlere bin lira ödül verip, yemek ikram etti.

 

DHA

Editör: İsveç Gündemi