İsveç'te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği "15 Temmuz – Kanlı Darbenin Perde Arkası" başlıklı panelin engellenme protestosu İsveç basınında geniş yer alırken  Gazeteci yazar Cem Küçük'ün eleştirileri büyük yankı buldu. 

İsveç resmi haber ajansı abonelerine haberi ''Çok sakin Türk protestosu'' başlığı ile geçerken ülkenin en önemli gazetesi Dagens Nyheter (DN) gazeteci yazar Cem Küçük'ün ''sözlerine yer verdi. 

 Küçük'ün ''İsveç'te terörü anlatmak için davet edilen bir gazetecinin konuşma yapacağı bir panel neden iptal edilir anlamış değilim. Ben hükümetime destek veriyorum. Cumhurbaşkanıma destek veriyorum. Ben PKK'lı ve başka bir terör örgütüne destek verseydim İsveç'te sempatiyle karşılanırdım '' ifadelerini kullandı.

DN ayrıca, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun bir gün önce  Twitter’dan . "Demokrasi ve medya özgürlüğü konusunda herkese ders vermeye çalışan İsveç’in 15 Temmuz konferansını iptal etmesi çelişki ve çifte standarttır. Tepkilerimizi ve hassasiyetimizi İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom’a ilettik" açıklamasına yer verdi. 

İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbaldet, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin organize ettiği protestoya yüzün üzerinde katılımcı olduğuna dikkat çekerken, 15 temmuz darbe girişimini anlatılacağı panelin bir gün önce iptal edilmesinden dolayı böyle bir protestonun gerçekleştiğini belirtti. 

SVD gazetesi Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Kaya Türkmen'in Türkmen'in bir gün önce saat 15.00'de yapılacak panelin Stockholm Belediyesi tarafından iptal edilmesine anlam veremedim'' şeklinde sözlerine yer verirken, protestoda İstiklal Marşı ile birlikte İsveç Milli Marşını'nda okunduğunu belirtti. 

Gazete ayrıca UETD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Diken'in ''Okul yönetimi Sosyal Demokrat politikacı ve gazetecilerin baskısı sonrası korktu ve paneli iptal ermek zorunda kaldı'' açıklamasına yer verdi. 
Editör: İsveç Gündemi