UETD İsveç  heyeti, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Stockholm  Büyükelçiliği önüne üzerinde "Türkiye acılarınızı paylaşıyor" yazan bir çelenk bıraktı.

Heyet adına bir konuşma yapan UETD İsveç Başkanı Özer Eken,Büyükelçisi Karlov'a yönelik "alçakça suikastın, iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik kirli oyunların bir parçası olduğu" kaydetti.

Eken, "Türkiye ve Rusya'nın hem devlet adamları hem de halklarının sağduyu ile davranarak bu oyunu da bozacaklarına inancımız tamdır. Acımız sonsuzdur." ifadesine yer verildi.
UETD Norveç'ten taziye mesajı

''UETD Norveç temsilcileri,  Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a karşı işlenen suikasttan dolayı Rusya'nın Oslo Büyükelçiliğini ziyaret ederek üzüntülerini belirtip taziye dileklerini iletti. Büyükelçilikteki üzgün görevlilerce sıcak bir şekilde karşılanan UETD Norveç Başkanı Ayşegül Tutkun ve diğer UETD Norveç temsilcileri, daha sonra içeriye davet edilerek taziye defterini imzaladı. 

Burada bir açıklama yapan UETD Norveç Başkanı  Ayşegül Tutkun, ''''Büyükelçi Karlov'u hedef alan hain saldırıyı nefretle kınıyor, ailesi, çalışma arkadaşları ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Bu üzücü olayın Rusya ve Türk halkının dostluğunu etkileyemeyeceğini, bu dostluğun bir göstergesi olarak ve teröre karşı birlikte durmak için bu ziyareti gerçekleştirerek taziyelerimizi bildiririz'' dedi. 




Editör: İsveç Gündemi