ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından 'cumartesi günü İsveç ile ilgili kullandığı sözlerin içeriği ile ilgili Twitter hesabından ''İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam  Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynakladı'' yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Trump'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingde, "Dün gece İsveç'te ne olduğunu gördünüz, kim buna inanırdı? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar" demesi İsveç'te büyük şaşkınlıkla karşılanmıştı. 

İsveç'in Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığına başvurarak, Başkan Donald Trump'ın cumartesi günü  yaptığı konuşmada kullandığı ''İsveç'te dün akşam ne oldu'' ifadeleri için açıklama istemişti.

- Trump'ın sözlerine ilham olan belgesel

İsveç'in Aftonbladet gazetesi, belgesel  ve film yapımcısı Ami Horowitz'ın İsveç'in sığınmacılara ilgili yaptığı bir belgeseli izledikten sonra Başkan Trump'ın böyle bir açıklamaya gerek duyduğunu belirtti.

Cuma günü yayınlanan belgeselde, sığınmacı krizinden sonra İsveç'te suç oranlarında büyük artış olduğu yansıtılırken,  İsveç hükümeti ile güvenlik birimlerinin bu kara tabloyu gizledikleri iddia edildiği bildirildi.

Öte yandan Facebook sayfasından bir açıklama yapan Ami Horowitz, '' Bana göre, Tucker Carson'la yaptığım röportajla ilgili Başkana saldıran tüm medya organları ıskaladığı puan var. Müslüman sığınmacılara açık kapı uygulayan İsveç tehdit altındadır'' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi