Emmyly Bönfors, Göteborg Posten gazetesine ''Terör örgütleri ile işbirliği yapmak suç sayılmalı'' başlıklı bir makale kaleme aldı.
Avrupa Birliği(AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) listesinde bulunan terör örgütü ile ilişkili insanların İsveç'te rahat hareket etmemesi gerektiğini savunan Yüksel ve Bönförs, bu tür insanların İsveç'te kurduğu Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerin ekonomik ilişkilerinin masaya yatırılarak belediye ve devlet yardımının önüne geçilmesi gerektiğini savundu. Mikail Yüksel ve Emmyly Bönfors'ün yazısında şu ifadeler yer aldı:
''Terör örgütleri ile işbirliği yapmak suç sayılmalı''

Yurtdışında terör örgütleri için savaşan İsveç vatandaşları çok ciddi bir problem oluşturuyor. Başkalarının hayatı için tehdit olmakla beraber İsveç’e geri dönmelerinin ardından potensiyel bir güvenlik riski oluşturuyorlar.
Teröristlere karşı sert olmamız gerekiyor. Ülkeye geri dönüş yapan teröristlerin ceza almasını kolaylaştırmak için BM ve EU listesinde bulunan terör örgütleri ile işbirliği yapmak suç haline getirilmelidir.

Norveç’te böyle bir kanun var ve savcıların açık bir delil bulmasına gerek kalmıyor. Ceza almak için herhangibir şekilde terör örgütlerine yardım etmek yeterli sayılıyor. Örneğin örgüt için yemek yapmak gibi.
Terör örgütleri için savaşan İsveç vatandaşları geri döndüklerinde, sadece İsveç için tehlike oluşturmuyorlar ayrıca savaştıkları ülkede, ülke halkına karşı da büyük tehlike arz ediyorlar. Centerpartiet Göteborg İl Teşkilatı olarak, terör örgütleri ile bağı olan ve anti demokratik değerler üzerine kurulu sivil toplum kuruluşlarına devlet ve belediye yardımı yapılmasının önüne geçmek istiyoruz.

Sivil toplum ve devlet kurumları arasındaki işbirliğini artırarak insanların radikalleşmesinin önüne geçebiliriz. Suç işlemeye meğilli, dini-sağ ve sol terör örgütlerine yakınlık gösteren gençleri kurtarmak için yatırımları artırmak istiyoruz. Örneğin okul, sosyal hizmetler ve polis arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak için gizlilik kanunu üzerinde acil bir değişiklik istiyoruz. Bugün bu kurumlar arasında malesef kanunlar nedeni ile işbirliği kısıtlı.
Centerpartiet olarak bu sorunları ciddiye alıyor ve gerekli adımlar atılmadığı taktirde artacağını biliyoruz. Artık Göteborg’da ne olduğugunu görmek için kaybedecek zamanımız yok. Aksi taktirde geç olabilir. Göteborg’un yeni değişiklik yaratmaya cesaret eden yeni bir yönetime ihtiyacı var.

Emmyly Bönfors
Centerpartiet Göteborg İl Başkanı

Mikail Yüksel
Centerpartiet Göteborg İl Başkanı Yardımcısı Mikail Yüksel
Editör: İsveç Gündemi