İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Kayseri'deki hain terör saldırısı ve Halep saldırılarını İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto etti. Gösterilerde, Kayseri’de şehit olan 14 askerimiz için gıyabı cenaze namazı kılınırken, yaralılar içinde dua edildi.

Stockholm'ün Tensta Mahallesi'nde 'Türkiye'deki teröre ve Halep için “Halep için kıyama” sloganıyla düzenlenen gösteride PKK terör örgütüne ve Suriye rejimine tepki gösterildi.
Üzerinde “Şehitler ölmez vatan bölünmez'' Halep'te savaşı durdur'', yazan dövizlerin taşındığı gösteride, Kayseri’de şehit olan 14 asker için gıyabı cenaze namazı kılınırken, yaralılar içinde dua edildi.

''Şer güçler Türkiye'yi karıştırmak istiyor''

İsveç İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Başkanı Yavuz Selim Çelik, Türkiye'de geçen hafta İstanbul'da ve dün Kayseri'deki terör saldırılanı kınayarak, ''Terörün dili, dini, ırkı olmaz. İstanbul'da hain saldırıda çoğunluğu polis 44 kişi, dünde Kayseri'de 14 askerimizi şehir verdik. Bu saldırılar yüreğimizi yaktı. Ülkemizdeki gerçekleşen terör olaylarını ve Halep'teki sivillere ve çocuklara yapılan saldırıları kınamak için burada toplanarak tepkimizi gösterdik'' dedi.

Şer güçlerin Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak istediğini kaydeden Çelik, ''Maalesef şer güçler Türkiye'de halkı sokağa dökerek kardeşi kardeşe kırdırmak için yeni bir oyunu sahneye sürdü. Mezhep savaşı çıkartmak için başka bir oyunda Suriye'de oynanıyor. İnşallah milletimiz ve Müslümanlar bu oyuna gelmeyecek'' dedi.

Gösteriye UETD İsveç ve İsveç Maarip Uygur Derneği'de destek verdi.
Editör: İsveç Gündemi