İsveç'te yere düşüp çürüyen elmaları yedikten sonra sarhoş olan geyikler, başta trafik kazaları olmak üzere birçok problemin sebebi olduğu açıklandı.

Stockholm Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis şefi Albin Näverberg, her yıl sonbahar geldiğinde ağaçların  altına dökülen çürümüş elmaları yiyen geyiklerin çok agrasif olduğunu ve çevreye zarar verdiğini söyledi. Çürümüş ve fermente elmaları yiyen geyiklerin bir süre sonra sarhoş olduğunu ve insanlara saldırdığını ifade eden Näverberg, aniden otoyola çıkarak ta bir çok ölümcül kazalara da neden olduğunu söyledi. Näverberg, özellikle elma bahçesi bulunan vatandaşların yere düşen elmaları toplamalarını tavsiye etti. 

Uzmanlar sarhoş geyiklerin yanı sıra, hayata öğrenmeye çalışan genç geyiklerinde aniden yollara çıkarak kazalara neden olduğu bildirildi. 


Göteborg şehrinde 4 sene önce sarhoş olan bir geyik elma bahçesinde asılı kalırken, geçen sene de sarhoş olan 5 geyik, bir villa sahibinin evine zorla girmeye çalışmış villanın kapısını kırmışlardı.

Editör: İsveç Gündemi