Stockholm'ün Liljeholmen alış- veriş merkezinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in isimlerinin bulunduğu yere yapıştırılan  çıkartma, ülkede yaşayan Türkler tarafından tepki gösterilince hemen kaldırıldı.

Çıkartmaya tepki gösterenlerden Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Özer Eken, çıkartmanın çirkin ve yakışıksız olduğunu söyledi.

Vatandaşların ihbarı üzerine hemen alış- veriş merkezini çalıştıran şirketi aradıklarını söyleyen Eken, ''Yetkililere iki devlet liderini aşağılayan bir çıkartma ile neyi amaçladıklarını sorduk.  'Kerdoğan, Kürtçe'de 'Eşek''demek. Eleştiri yapabilirsiniz ama bir devlet büyüğüne bu şekil hakaret edemezsiniz. Böyle ucuz politikalarla burada  yaşayan göçmenleri birbirine düşürüyorsunuz.'  ''Şeklinde sitemimizi ilettik'' diye konuştu. 

 Yetkililerin özür dileyerek hemen  çıkartmayı kaldırdıklarını aktaran Eken, ''Eleştirinin de bir seviyesi var.  14 Şubat Sevgililer gününe'de promosyon yapmak için devlet büyüklerine hakaret etmek, seviyeyi bu kadar aşağılara çekmek hiç kimsenin hakkı olmasa gerek'' dedi.  

Erdoğan ve Putin'e hakaret edilen çıkartma
mossad_3344.jpg

Tepkilerden hemen sonra hakaret eden çıkartma kaldırıldı

1753705-vjfszj.jpg
Editör: İsveç Gündemi