İsveç devlet radyosu EKOT, İsveç'in güneyinde bulunan Skone gölgesini farelerin istila ettiğini ve farelerin normalden iki, üç kat büyük olduğunu yazdı. 
Haberde, Landskrona şehrine bağlı Glumslöv ilçesinde yaşayan Michael Rausman isimli bir İsveçli, evinde 40 santimetre boyunda  3 kilo ağırlığında dev bir fare yakaladığını belirtti.

Evini basan farelerle başı dertte olan 59 yaşındaki  Michael Rausman, kendi imkanlarıyla  kurduğu tuzakla 6 fare yakaladığını söyledi. En son yakaladığı farenin 40 santimetre ve 3 kilo ağırlıkta olduğunu kaydeden  Rausman, dev farelerle mücadelede belediyenin kendisine gerekli desteği vermediği yönünde şikayette bulundu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Böcek Kontrol Hizmetleri Sözcüsü Emil Öberg,İsveç'in güneyinde bulunan Skane bölgesinde yaşayan  farelerde büyük artış yaşandığını tespit ettiklerini doğruladı. Öberg,özellikle Landskrona şehrinin kuzeyi ile  Lomma şehrinin güneyinde kurdukları tuzaklara günde ortalama 15 farenin yakalandığını ve önceki yıllara göre bu rakamın ortalamanın çok üstünde olduğunu kaydetti.

Editör: İsveç Gündemi