Stockholm Bölge Mahkemesi'nin suçsuz bulduğu davayı bozan Yargıtay,  araç çalan hırsızı döverek sakat bıraktığı gerekçesi ile 39 yaşındaki bir kişiyi 5 yıl hapis, 1,5 milyon kron da para cezasına çarptırdığını duyurdu.

Olay 2015 yılında Stockholm'ün Handen'de meydana geldi. 

İsveç medyasında yer alan haberlere göre, gece bir restorandan çıkan ve arkadaşı ile eve doğru giden 39 yaşındaki sanık, lüks bir aracın camını kırarak kaçırmaya çalışan bir kişi ile karşılaştı.  

39 yaşındaki sanığın polisi aramaya çalıştığı sırada başında mobilet kaskı, elinde levye bulunan hırsızın sanığı engellemeye çalıştığı belirtildi. Bu sırada kendisine saldıran  hırsızı yere yatıran sanık,  hırsızı uzun süre yerde tekmelediği iddia edildi.

Olay sonrası her iki tarafta birbirinden davacı olurken, Stockholm Bölge Mahkemesi 39 yaşındaki sanığı ''Kendini korumak için şiddete başvurduğu'' gerekçesi ile serbest bıraktı.

Karara itiraz ederek bir üst mahkemeye giden hırsızın itirazını haklı bulan Yargıtay, hırsızın yere düştükten sonra etkisiz hale gelmesine rağmen sanığın vurmaya devam ettiğini belirterek, hırsızın büyük ihtimalle sakat kalacağı gerekçesi le39 yaşındaki  sanığa ceza verdiğini açıkladı. 
Editör: İsveç Gündemi