Dünya'nın en önemli işletme okullarından Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton School'un, BAV Danışmanlık şirketinin ve U.S. News&Report'un yaptığı "dünyanın en iyi ülkesi" anketi sonuçlanmıştı. Dünya Ekonomi Forumu'nda açıklanan raporlar şaşırtıcı oldu. İsviçre'nin Davos kasabasında çarşamba günü dünyaya duyurulan sonuçlarda ABD, sıralamada kendisini 4.lükte buldu.


KANADA İKİNCİ SIRADA

U.S. News&Report'un genel yayın yönetmeni Mortimer B. Zuckerman, "Tıpkı en iyi üniversiteleri, hastaneleri ve diğer kurumları seçtiğimiz gibi; en iyi ülkeler portalımız da vatandaşlara hizmet vermek için gerçek verileri ortaya çıkarıyor." açıklamasında bulundu.

Almanya bu sıralamada birinci, Kanada ikinci, İngiltere üçüncü, ABD dördüncü ve İsveç beşinci oldu. Düşük işsizlik oranı, dünyadaki popüleritesi, yüksek kalitedeki marka ürünleri ve yumuşak güç unsurları Almanya'yı birinciliğe taşıdı.

Burada önemli olan kısım ise siyasi liderlik. Angela Merkel, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Almanya'da on yılın üzerinde şansölye olan yalnızca üçüncü kişi. Bu da ister istemez bir istikrar getiriyor. Anket sonuçları dünyadan resmi tepkiler alsa da doğruları yansıtıyor.

Editör: İsveç Gündemi