İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğine'' dair tweet atmasından sonra Türkiye'den bu habere yalanlama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,yalan haber sonrası Wallström'ün attığı twitt skandal olarak nitelendirirken, Wallström'e tepki gösterdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'in Türkiye ile ilgili Twitter'da paylaştığı mesajları değerlendirmesi istenen Çavuşoğlu, gazetecilere "Bir dışişleri bakanına yakışmayan bir Tweet attı. Yanlış bilgi üzerinde yalan bir tweet attı" dedi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: 

"Çocuk isitismarını engellemek için hükümetimiz son derece kararlıdır. 15 yaş altı çocukların istismarı ile ilgili verilecek cezayı da arttıran yasa TBMM'de kabul edildi. Anayasa Mahkemesi bunu orantısız bularak iptal etti. Meclis'e 6 ay bir süre verdi düzenle için. Adalet Bakanlığı şu anda çalışıyor. Önceki yasa zaten yüyürlükte. Bir boşluk yok. Bu tTweet iyi niyet ile bağdaşmaz. Skandal. Kendisi ile büyükelçimiz görüşecek. İsveç Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Benimle de zaten bir görüşme talebi vardı. Bu yanlışını yüzüne söyleyeceğim. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bir dışişleri bakanı sorumlu olmalı. Yalan söylememeli. 'Eleştiriye evet' ama bu bir iftiradır. Bu Avrupa'daki ırkçılığın, İslam, Türkiye karşıtlığının da maalesef bir yansımasıdır. Irkçılığın ve İslam karşıtlığının başkenti Avusturya'da başlayan bu iftira kampanyasının İsveç'e de sıçraması endişe verici."

Öte yandan yalan haber nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in Ankara Büyükelçisini, Dışilerine çağırarak uyaracağı bildirildi. 
Editör: İsveç Gündemi