Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Başkanlığı, Avrupa'daki Türk vatandaşlarına, Türkiye'ye bin avro göndererek Türk bankalarında hesap açma kampanyası başlattı.
DTİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Suat Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün emellerine ulaşmasını, tankların önüne yatıp, üzerlerine yağdırılan kurşunlara karşı korkmadan yürüyerek engelleyen 247 şehidimiz, yaklaşık 2 bin gazimiz görevlerini yerine getirmiştir. Türkiye'de yaşayan milletimiz görevini yerine getirmiş, bizlerin vatansız kalmasını engellemişlerdir." ifadelerini kullandı.

Şahin, "Tankla, silahla, uçakla başaramadılar. Şimdi, Türkiyemize 'ekonomik savaş' açtılar. Bizim ekonomimizi zayıflatarak zarar vermek istiyorlar. Şimdi bu ekonomik savaştan galip çıkmak için sıra bizde. Avrupa'da yaşayan ve Türkiyemizi vatanı olarak kabul eden Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'siyle hep birlikte bizlere görev düşüyor. Bu savaşa karşı galip gelmeye var mısınız?" çağrısında bulundu.

"Gelin hep birlikte yaşadığımız Avrupa ülkelerine ders verelim. Türk milletinin şanını, namını bir kez daha dünyaya duyuralım. Nasıl mı savaşacağız? Hep birlikte bin avro Türkiye'ye göndererek, TL'ye çevirip Türk bankalarında hesap açtıralım." diyen Şahin, şunları kaydetti: 

"DTİK Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Başkanlığı olarak bu kampanyaya katılarak, 28.11.2016 tarihinden 28.02.2017 tarihine kadar en az bin avro bozdurup, TL'ye çevirip Türkiye'de hesap açtığını belgeleyen herkesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile bir araya getirme ve tanıştırma sözünü veriyoruz. Kampanyaya katılan herkese bir teşekkür belgesi takdim edeceğiz."

Editör: İsveç Gündemi