Handen Derneği ve Handen Camisi Din Görevlisi hakkında Diyanet Görevlisinin ve Derneğin bir partinin propagandasını yaptığı yönünde bir internet sitesinde asılsız ve mesnetsiz iftira dolu bir haberin yer aldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Biz Dernek olarak herkese ve her fikre eşit mesafede olan ve insanlarımız arasında ayırım yapmadan hizmet etmeyi kendimize prensip olarak belirlemiş durumdayız. Gördüğümüz ve bildiğimiz üzere Diyanet İşleri Başkanlığı da aynı prensibe bağlı olarak hizmetlerine devam etmektedir.

Derneğimiz ve Din Görevlimiz hakkında haberde yer alan asılsız ve mesnetsiz iddiaları gündeme getiren Haki KORKMAZ Bey, siyasi ideolojisi iddiada dile getirdiği partiden farklı bir partiye ait olduğu hemen hemen Stockholm'de yaşayan herkes tarafından biliniyor olmasına rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekimi yapılan "Stockholm Treni" isimli belgeselde en fazla yer alan kişiler arasında bulunmaktadır.

Parti veya partili ayrımı gibi bir durum olsaydı iddia sahibinin ve diğer farklı görüşlere sahip olan kişilerin belgeselde yer almasına kesinlikle imkan verilmemiş olurdu. Söz konusu belgeselde her kesimden insanın fikir ve görüşlerine de ziyadesiyle yer verilmiştir. Derneğimiz iddiada dile getirildiği gibi bir partiye yakın değil, her kesime eşit yakınlıktadır.

İddiada ileri sürülen hususları kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. Yıllardan beri Din, Din Görevlisi, dindar, cami ve Diyanet ile uğraşanların, bu iddialara çanak tutanların, bu konuda kimin kimlerle işbirliği yaptığının, hangi amaca hizmet ettiklerinin ve bu iftiraları ileri sürenlerin gerçek niyetlerinin ne olduğu herkes tarafından net bir şekilde bilinmekte ve kamuoyu tarafından dikkat ve ibretle takip edilmektedir.

Haberde yer alan iddiaları şiddetle kınıyoruz. İddiadaki hususları öne süren ve gündeme getirenler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını saygıdeğer kamuoyuyla paylaşırız.

Handen Cami Yönetim Kurulu
Editör: İsveç Gündemi