İsveç'in önde gelen gazetesi Expressen'e konu hakkında bir makale yazan Yüksel'in yazısında şu ifadeler yer alıyor:

Göteborg’da çeteler arasındaki çekişmeler iyice artmaktadır ve her gün araç kundaklama ve polise saldırılar yapılmaktadır. Biskopsgarden mahallesinde bir daireye yapılan bombalı saldırı 8 yaşında suçsuz bir çocuğun hayatına mal oldu. Bu durum

Göteborg’da yaşayan bizleri endişelendirmekte ve en çok kenar mahallelerde yaşayan halkı mağdur etmektedir.

Bizim için insanların kendini güvenli hissetmesi çok önemli. Bu sebeple polisin kanayklarının artırılmasını öneriyoruz. Hem maaşları hem de itibarları yükseltilmeli, hem sivil hem resmi polis sayısı artırılmalıdır.

Bölgelerinde uzun süre görev yapmış tecrübeli polisler ile uzun vadeli çalışmalar yapmak daha kolay olacaktır. 

Birçok suç yerel olarak işlenmektedir ve yerel olarakta çözülmelidir. Bu nedenle yerel görev yapacak polis gücü oluşturulmasını istiyoruz ve her Göteborglunun bölgesinde görev yapan polisleri tanımasını ve onlara karşı güven duymasını istiyoruz.

Centerpartiet Göteborg İl Teşkilatı olarak suçu önleme çalışmalarında sağlam çözümler üretmek istiyoruz. Bugün suç işleme alışkanlığı, aile içinde veya arkadaşlar arasında bir miras gibi gençlere aktarılmaktadır. Gençlerimizin okul dışında vakitlerini geçirecekleri sosyal aktivitelere itiyaçları vardır.

Bu nedenle sivil toplum örgütlerini, daha fazla aktiviteler yapabilecekleri alanlar inşaa ederek desteklemek istiyoruz. Biskopsgarden mahallesinde yaşayan gençlerin suça bulaşma olasılığı diğer bölgelerde yaşayan gençlerin suça bulaşma olasılığından daha fazla.

Meşkuliyet yani iş sahibi olmak, toplumdan dışlanmanın ve suça bulaşma riskinin en önemli çözümlerinden birisidir. Bu nedenle kenar mahalle okullarında verilen eğitimin kalitesini yükseltmek için çalışmalıyız. Bunu yapmak için belediye okullarının dışında özel okullara da fırsat vermeliyiz. Sanayi ve ticari kesim ile işbirliği yaparak mesleki eğitimlere ağırlık verilmelidir.

Suçlularla mücadele etmek için polis örgütünün güçlendirilmesi şarttır. Ancak biz Centerpartiet Göteborg İl Teşkilatı olarak, polislerimizin bütün mesleki hayatlarını suçlularla mücadele ederek geçirmesini istemiyoruz. Polisler topluma güven vermelidirler, toplumun bir parçası olmalıdırlar.

Suçluluk hepimizi mağdur eden pahalı bir toplumsal sorundur. Daha fazla çene çalmadan, çalışmaya ihtiyacımız var. Biz uzun vadeli ve dayanıklı sosyal çözümler üretmek istiyoruz. Çünkü hedef suçluluğu toplumsal bir sorun haline dönüşmeden erken safhada önlemek olmalıdır.



Yazının orjinalini görmek için tıklayın!



Editör: İsveç Gündemi