Haberi flaş olarak duyuran İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbladet, "Türkiye'den İsveç'e uçacaklara havalimanında uyarı" başlığı ile verdiği haberde, "Türkiye, İsveç arasında yaşanan gerilimde yeni bir atak" ifadesi kullanıldı. İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Türkiye'ye "15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye girilmesine izin veriyor" şeklinde tweet attığı hatırlatılan haberde, panolardaki reklamın "misilleme" olduğu yorumu yapıldı.

Konuyla ilgili gazeteye demeç veren Stockholm Üniversitesinden kriminoloji uzmanı Felipe Estrada, "İsveç'te kadın hakları gelişmiş olduğu için en ufak bir cinsel istismarda kadınlar polise ihbarında bulunuyor. Bu nedenle istatistiklere İsveç'te istismar ve tecavüz olayları çokmuş gibi yansıyor." dedi.

Sydsvenskan gazetesi de "Havalimanında İsveç uyarısı" başlığı ile verdiği haberde, ilanla ilgili ayrıntılara yer verdi. İlanların Güneş gazetesi tarafından verildiği belirtilen haberde, Daily Sabah gazetesinin de "Dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke İsveç" başlıklı bir haber yayımladığı aktarıldı. 
Konu hakkında gazeteye demeç veren Stockholm Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Enstitüsü (SUITS) Başkanı Paul Levin, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün çıkışının hatalı olduğunu, Türkiye'nin buna karşılık verdiğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi