Sorguda, Ekvadorlu bir savcının yanı sıra, İsveçli bir savcı vekili ile polisin de bulunması bekleniyor. Assange kabul ederse sorgu sırasında DNA örneğinin de alınması planlanıyor.
Stockholm Savclığından yapılan açıklamada, ''Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde Assaenge'nin sorgusu için belirlenen 14 Kasım Pazartesi günü tarafımıza bildirilmiştir. Ekvadorlu bir savcı tarafından yapılacak sorgulama sırasında

İsveçli savcı Ingrid Isgren de hazır bulunacaktır." ifadesi kullanıldı.

4 buçuk yıldır bir odada yaşıyor
İngiliz mahkemesi 2012 yılında, Avustralya vatandaşı Assange'ın, 2010 yılında iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.

Assange, bu kararın ardından, 2012 yılının haziran ayında İngiltere'de iken, İsveç'e iade edilmesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı. 45 yaşındaki Assange, yaklaşık 4,5 yıldır Londra'nın Knightsbridge semtinde bulunan Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyor.

Ekvador ise çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange'ın siyasi iltica talebini kabul etmişti.

Editör: İsveç Gündemi