Bölge Valiliğinin açıklamasına göre, salı günü gece yarısına doğru, ülkenin kuzeyindeki Calais kampı yakınlarında durdurulan durdurulan kamyonda 3'ü çocuk 13 kaçak göçmen bulunuyordu. Kamyondaki 10 yetişkin, polis merkezine götürülürken, üç çocuk koruma evine gönderildi.
Kamyonetin sürücüsü ile yanında bulunan ve Belçika polisinde görevli olduğu belirlenen 2 kişinin sorgusunun Armentieres polis merkezinde yapıldığı açıklandı.

Fransa ile Belçika arasında güvenlik alanında iyi ilişkiler olduğu belirtilerek "Ortaya çıkan durumun iki ülke arasındaki geleneksel işbirliği ruhuna aykırı olduğu" ifade edildi.

"KAÇAKLARA YARDIMCI OLMA FİKRİNDE AŞIRIYA KAÇTILAR"

Fransız yetkililerden olayın seyrine ve sorgulamaya dair bir açıklama yapılmadı.

Belçika basını, yakalanan polislerin "kaçaklara yardımcı olma fikrinde aşırıya kaçtıklarını" aktardı. Polislerin, bir uzun yol şoföründen gelen ihbar üzerine kaçakları Belçika sınırında yakalayıp polis merkezinde sorguladığı aktarılırken, kaçakların Fransa'ya ve daha sonra da İngiltere'ye gitme istekleri karşısında iki polisin bu kişilere Fransa sınırına kadar eşlik etme kararı aldıkları kaydedildi.

"İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPMADIK, SADECE YARDIMCI OLMAK NİYETİNDEYDİK"

Fransa sınırını geçen polislerin kaçakları Calais kentine kadar götürmeye karar verdikleri iddia edildi. Kamyonetin kime ait olduğu sorusu ise yanıtsız kaldı.

Belçika Ypres şehri emniyetinde komiser olarak görev yapan Georges Aeck, "Biz insan kaçakçılığı yapmadık, sadece yardımcı olmak niyetindeydik. Yakaladığımız kişileri, gece yarısında tanımadıkları bir şehrin ortasında bırakmayı değil gitmek istedikleri yere götürmeyi tercih ettik" dedi
Editör: İsveç Gündemi