İsveç'in Helsingborg kentinde 5 yıl önce kurulan Scandinavia Halal Food Şerketi İsveç ve Danimarka'nın dört bir yanına Türk ürünlerini pazarlıyor.

Avrupa ülkelerine göç eden milyonlarca Türk vatandaşı kadar her yıl Türkiye’ye giden yüzbinlerce turist de, Türkiye’ye özgü kimi gıdaların, İsveç ve diğer Avrupalılar için zamanla vazgeçilmez
 bir hale gelmesinin en önemli nedenleri arasında yer aldı. İsveç ve Danimarka'nın her noktasına yayılmış döner-kebap işletmeleri dışında Türkiye'ye özgü lahmacun, köfte, börek ve yoğurt gibi gıdalar İsveçlilerin de mutfağını süslemeye başladı.

İsveç ve Danimarka'daki marketlere toptan Türk gıdalarının dağıtımını yapan Mehmet Tetik (46), 5 yıldır, Türk ürünlerini İsveç piyasasında pazarlayan bir girişimci olarak, Türk böreği, lahmacunu, İnegölköftesi ve Türk zeytininn İsveçlilerinde mutfağında uzun süreden beri yeralmaya başladığını söyledi.


İsveç'in başkenti Stockholm olmak üzere Göteborg, Malmö ve bir çok şehirde bulunan marketlere toptan gıda sattıklarını belirten Tetik, ''Peynirli, ıspanaklı ve patatesli Türk böreği,
 Adana Kebap, Lah macun, Akçabat köfte, İnegöl köfte, hamburger, tavuk sosis, yoğurt ve bal satışı yapıyoruz''diye konuştu.

1991 yılında Ankara'nın Haymana İlçesi Yurtbeyli beldesinden Danimarka'ya yerleşen girişimci Mehmet Tetik, 2007 yılında İsveç'in Helsingborg kentine yerleşerek 9 yıldır İsveç'te yaşıyor.

Firma ile iletişime geçmek isteyenler için telefon numarası: 0704047416


                                        













Editör: İsveç Gündemi