Üç gün önce  Swedbank' a ait banka kartlarıyla bankamatiklerden para çekmek isteyenler bir sürprizle karşılaştı. Bankamatikler insanların çekmek istedikleri miktarlardan fazla para vermeye başlayınca polis önlem almak zorunda kaldı. Banka paraları geri isterken, en çok parayı Malmö'de yaşayan Ahmed isminde Yemenli bir genç çekti. 

İsveç medyasına açıklamada bulunan Ahmed, arkadaşının kendisini uyarmasıyla bankmatiğin başına gittiğini ve para çekmek için katrını soktuğunda büyük bir sürpizle karşılaştığını belirtti.

Her defasında bankamatiğin 100 bin kron verdiğini söyleyen Ahmed, ''Toplamda 590 bin kron para çektim. Parayı yanımda getirdiğim antrenman çantasının içine koydum ve eve gittim. Benim ülkem Yemen'de çok fakir var. Parayı oraya gönderecektim. Sosyal medyada bunu duyurdum. Büyük ilgi ile karşılaştım'' dedi.

Banka ile konuştuğunu ve parayı faisiz taksitle ödemek için anlaşmaya varacaklarını kaydeden Ahmed, ''Büyük ihtimalle parayı taksitle bankaya geri ödeyeceğim. Herhalde ömür boyu yavaş yavaş öderim'' diye konuştu.

Här är Ahmeds minussaldo efter onsdagens härjningar.
Editör: İsveç Gündemi