Esnaflık sadece ticaret yapmak değil. Bulunduğun bölgenin insanının her türlü derdi ve sorunu ilede uğraşmaktır. Ülkesinden 3500 km uzakta esnaflık yapan gurbetçi Faruk Yıldız, bir halkın kaderini değiştiren esnaf olarak, İsveç gazetesine haber oldu.

Stockholm'ün Upplands-Bro ilçesinde hamburger büfesi çalıştıran Faruk Yıldız, ilçede örnek esnaf olmaya devam ediyor. Yıllardır ilçede esnaflık yapan Faruk Yıldız, ''İlçe halkının sorunları ile yakından ilgilenmede, gençlerle kurduğu diyalog ve dostluk örnek gösterilirken, bir esnafın ilçenin halkının kaderini değiştirdiği gazetelere konu oldu.

Ubro isimli yerel gazete, ''Hamburger Büfesi, bir halkı değiştirdi'' başlığı ile verilen haberde, Konya'nın Kulu ilçesinden İsveç'e yıllar önce yerleşen Faruk Yıldız'ın Upplands-Bro'da açtığı hamburger büfesi ile bir halkı nasıl değiştirdiği konusu işlenmiş.

İlçede yaşayan yaşlı genç, öğrenci bütün halk katmanları ile iç içe yaşadığı belirtilen Yıldız'ın, yaşlı, genç, öğrenci demeden bütün herkesin sorunlarıyla ilgilendiği, insanlar arası iletişim artırarak, ilçede farklı bir atmosfer meydana getirdiği üzerinde durulurken, halkın sevilen sayılan en tanınmış siması haline geldiği üzerinde duruluyor.

Belediye tarafından da örnek esnaflığı taktir edilen Faruk Yıldız 2006 yılından itibaren her sene verilen ''yılın en sevilen esnafı'' ödülünü de geçen sene almıştı.



Editör: İsveç Gündemi