Haklarında gözaltı kararı çıkarılan, aralarında TUSKON Başkanı, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri gibi isimlerin de olduğu 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konuldu.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 18 ilde TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenlendi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, 204 adreste arama yapıldı. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 187 kişinin mal varlıklarına da el konuldu.

ARALARINDA ÜNLÜ İSİM VAR

Anılan isimler arasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da var.


SORUŞTURMA İŞ DÜNYASINA SIÇRADI

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından FETÖ hakkında yürütülen soruşturma iş dünyasına da sıçradı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

60 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmaya sokulan 187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bu sabah erken saatlerden itibaren harekete geçti.

18 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Polis, 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve adreslerde aramalar başlatıldı. Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar ise şunlar: "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak".

204 ADRESTE EŞ ZAMANLI ARAMA

Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda aralarında bulunduğu 204 adreste eş zamanlı aramalar yapıldığı öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi.

AA: MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi
Editör: İsveç Gündemi