Avrupa'da Cuma günleri hoparlöründen dışarı ezan okunan tek cami olan Fittja Ulu Camii'sinin avlusuna ve konferans salonuna çeşitli stantlar kuran polis, Müslümanlarla tek tek ilgilendi. İsveççe bilmeyen Müslümanlar için de Türkçe ve Arapça bilen polisler hazır bulunduruldu.

Camiye gelen çocuklarla özel ilgilenen polisler, çocuklara ve cami cemaatine, meyve suyu ve meşrubat ikram etti. Cami yönetimi de polislere, çay kahve ve baklava ikram etti.

Cuma vaazından sonra Botkyrka Emniyet Müdürü Erik Akerlund, söz alarak kısa bir konuşma yaptı. İsveç'te yaşayan Müslümanların huzur içinde ibadetlerini yapabilmelerinin huzunu yaşadıklarını söyleyen Akerlund, ''Müslüman vatandaşlarımızla diyalog içinde hareket ediyoruz.

Her yıl polis gününde yarım günümüzü Fittja Ulu Camii'sine ayırarak burada ki Müslüman vatandaşlarımızın sorunlarını birebir tespit etme imkanı buluyoruz. Müslümanların görüşleri fikirleri bizim için önemli. İstediğiniz zaman polis merkezimize gelerek misafirimiz olabilirsin, görüşlerinizi bize bildirebilirseniz'' dedi.

Polisleri yanı sıra bu sene Botyrka İtfaiye Müdürlüğü ve kan alma merkezide stant açarak Müslümanları bilgilendirdi.
Editör: İsveç Gündemi