İlk müzik eğitimine İsveç’in kuzeyinde bulunan bir kasabadaki Kilise Korosunda Soprano olarak başlayan sanatçı Ankara’nın ünlü sokağı ‘’Karanfil Sokak’’ ile müzikal şansını şimdilerde anavatanında deniyor. Türküola Müzik etiketiyle yayınlanan single’nin sözlerini Özgehan Özben Habiboğlu’nu yazdı. Şarkının müziği ise kendisine ait. Aranjör olarak da Bülent Tezcan’ın imzası bulunuyor.

Bu şarkıya geçtiğimiz günlerde Onur Aldoğan’ın yönettiği bir klip çeken Eliz Gençel, mart ayında ikinci  single ve klibiyle yeniden müzik dünyasında varlığını sürdürecek.

1990’lı yıllarda Stockholm’de bir amatör Türk Müziği Korosunun konserini izledikten sonra koronun çalışmalarına katılan Eliz Gençel, bir aylık süre ile koro eğitimine katkıda bulunmak için İsveç’e gelen Devlet Sanatçımız İnci Çayırlı ’dan çok şeyler öğrenmiş. İsveç’e taşınmadan önce Almanya’da 5 ay Almanca dil eğitimi almış.

Müzik çalışmalarının yanı sıra, İsveç’de yaşayan Türklere yönelik  Anadili Eğitimi Öğretmenliği yapıyor.

Müzik kariyerini Udi bestekâr Ömür Gençel ile evlendikden sonra yükselten, Gençel’eşi ile birlikte ikili olarak ud ve solo konserler vermeye devam ediyor.
Editör: İsveç Gündemi