26 Kasım cumartesi günü saat 13.00’da Stockholm’ün güneyinde olan Fittja okulunda bir kültür günü düzenlenecektir. 

Fittja’daki kültür gününde Emrah Sönmez’in ”Jag kan vara ett Lejon” (”Bir aslan olabilirim”) belgesel filmi gösterilecek ve filmden sonra da bir açık oturum gerçekleşecektir. 

Belgesel film, Fittja’da 40 yıl önce öğretmenlik yapan Kenan Gündoğdu ve Mazlum Kiper’in başlattığı bir çocuk tiyatrosu grubunun hikayesini ele almaktadır. Filmde, çocuk tiyatrosuna katılanların birkaçı 40 yıl sonra takip edilmekte ve onların entegrasyon sorunu işlenmektedir. Kısacası film, işgücü göçü olarak Türkiye’den İsveç’e gelenlerin çocuklarının göç hikayesini farklı bir açıdan anlatmaktadır.


Açık oturumda film yapımcısı ve filmle bağlantısı olan bir katılımcı, Fittja okulunun müdürü, Botkyrka Gençlik Meclisi’nden bir genç ve belediye eğitim kurulundan bir politikacı katılacaktır. Mångkulturellt Centrum’da redaktörlük yapan İngrid Ramberg moderatör olarak açık oturumu yönetecektir.  

Proğram, Botkyrka Belediyesi, Mångkulturellt Centrum, Ungdomens Hus, Fittjapulsen, Fittja’daki Nätverk grubu ve Botkyrka Türk İşçi ve Kültür Derneği tarafından üstlenilecektir. 

”Jag kan vara ett Lejon” hakkında kısa bilgi

Filmde yer alanlar: Kenan Gündoğdu, Mazlum Kiper, Fikret Çeşmeli, Muttalip Okur ve Münibe Demirkıran

Film ekibi: Emrah Sönmez, Berker Agun, Jonas Embring, Tolga Sert ve Magnus Wenger

Süresi: 45 dakika

Dil: Türkçe ve İsveççe (İsveççe alt yazılı)

Not: Filmin ilk gösterimi 1 Ekim 2016 tarihinde 18.Norrköping Flimmer Filmfestivali’nde yapıldı



Editör: İsveç Gündemi