İsveç Jukkasjärvi’deki Torne Nehri kıyısında yer alan The Icehotel 365, 1989 yılından beri her kış mevsimlik olarak açılan Icehotel’e de çok yakın bir konumda bulunuyor.  

Otelin iç mekan tasarımı 40 farklı sanatçı, mimar ve tasarımcı tarafından düzenlenmiş. Atmos Studio’dan İngiliz mimarlar Alex Haw ve Aditya Bhatt, içinde buzdan bir merdiven ve yatağın bulunduğu “Dreamscape” adlı bir oda tasarlamışlar. 

Yakınındaki mevsimlik otelden farklı olarak tüm yıl boyunca hizmet verecek şekilde tasarlanan The Icehotel 365, kış aylarında karla yaz aylarındaysa çimenle kaplanan dalgalı bir çatıya sahip

20 süit odanın dışında otelde bir şampanya buz barı ve buzdan bir sanat galerisi bulunuyor. "Daha önceleri baharda ziyaretçilerimize ‘hoşçakalın’ demek zorunda kalıyorduk. Ama şimdi tüm yıl boyunca onları ağırlayabileceğiz" diyor otelin kurucusu Yngve Bergqvist. 

16 Ekim 2016’da 27’inci kez mevsimlik olarak açılan Icehotel, bahar geldiğinde erimiş olacak. Her iki otelin yapımı için yaklaşık olarak Torne Nehri’nden 30 bin litre su çekiliyor. Avizelerin her biri ise elle cilalanmış 1000 adet buz kristalinden oluşuyor.  



Dünyanın İlk Kalıcı Buz Oteli

Kaynak, 

Editör: İsveç Gündemi