Nobel Vakfı Başkanı Lars Heikensten, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın mart ayında İsveç'e konser vermeye geleceğini belirterek, ''10 Aralık'ta bizzat Stockholm'e gelerek alamayacağı ödülü, mart ayında konseri için geldiğinde kendisine özel bir törenle vermeyi düşünüyoruz.'' dedi.

Heikensten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sayın Dylan'a mart ayında konser vermek için İsveç'e geldiğinde ödülünü takdim etmeyi düşünüyoruz. Konser öncesi veya sonrası Dylan için özel bir konferans düzenlenebilir ve burada ödülü verebiliriz. Nobel Komitesi olarak bu konuda tam karar vermedik, böyle bir düşüncemiz var. Önümüzdeki günlerde komite olarak bir araya gelerek karara varacağız.'' şeklinde konuştu.

Nobel ödülü kazanan herkesin Stockholm'e gelip ödülünü almadığını aktaran Heikensten, ''Dylan, törene katılmayan ilk kişi değil. 2014 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Doris Lessing, sağlık nedenleriyle törene katılamamıştı. Aynı şekilde yazar Harold Pinter ile Elfriede Jelinek da farklı nedenlerle gelemedi. Biz insanlara önceden törene katılıp katılmayacağını sorarak ödül vermiyoruz. Hak edene ödülü veriyoruz. Ödül törenine gelmese de ödül kazananındır.'' ifadelerini kullandı.

Dylan, "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi