Meksika Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (CNDH) Başkanı Luis Raul Gonzalez, düzenlediği basın toplantısında, federal polisin, 22 Mayıs 2015'te Tanhuato'daki bir çiftliğe düzenlediği operasyonda, Jalisco New Generation kartelinin üyesi olduğu düşünülen 22 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.
Gonzalez, soruşturma ekibinin, federal polisin operasyon sırasında iki kişiye işkence yaptığına dair deliller topladığını belirterek, operasyondan sonra yedi kişinin cesetlerinin ve silahların başka bir yere götürüldüğünü söyledi.

Luis Raul Gonzalez, soruşturmanın, federal polisin işlediği ciddi insan hakları ihlallerine işaret ettiğini kaydetti.


Meksika Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi Renato Sales ise polisin, silahlarını meşru müdafaa amacıyla kullandığını savundu.

Meksika'nın eski Devlet Başkanı Felipe Calderon'un 2007 yılında ülkedeki uyuşturucu kartellerine karşı başlattığı savaşta, polis ve askerin, zaman zaman insan hakları ihlalleri ve cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı biliniyor.

Michoacan eyaletindeki çiftlikte federal polisle Jalisco New Generation kartelinin üyeleri olduğu belirtilen kişiler arasında çıkan ve üç saat süren silahlı çatışmada biri polis memuru 43 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA
Editör: İsveç Gündemi