Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "FETÖ orada da böyle bir darbe girişiminde bulunabilir" diyerek uyardığı Kırgızistan'da, uluslararası silah ticareti yapan Serdar Özyurt, kendi kurduğu DNS Savunma Sanayisi Şirketi'ni FETÖ'nün nasıl batırdığını Sabah gazetesine anlattı:
"Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'yla 12 milyon dolarlık anlaşma yaptım. Para yasal yolla Kırgızistan'daki bir Türk bankasına geldi. FETÖ devreye girdi. Genel Müdür, "Bunlar silah kaçakçılığı yapıyor" diyerek paramızı vermeyeceğini söyledi. Bana "Büyükelçilikten kâğıt getir" dedi."

"BENDEN 12 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET İSTEDİLER"

"Sonra FETÖ'nün Kırgızistan ve Asya imamı Orhan İnandı aradı. Görüştük. "Sıkıntınız varmış, çözelim" dedi. Devletimiz tarafından aranan biri... Teşekkür edip, ayrıldım. Birkaç gün sonra örgüte bağlı bir işadamı aracılığıyla "5 milyon doları diyeceğimiz yere ver. 7 milyon dolarla da bizim dernekler kanalıyla başka bir iş yap. Sana kırmızı plakalı araç, vatandaşlık veririz, devletten özel imtiyaz sağlarız" dediler. Ben de Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'nı arayıp binbir güçlükle parayı geri gönderttim."

"12 RUS İTİHBARATÇI ŞİRKETİMİ BASTI"

"Geçen yıl aralıkta, 2'si Rus 12 istihbaratçı ofisimi bastı. Kırgızistan Savunma Bakanlığı'nın lisansıma el koyduğuna dair bir yazı getirdiler. Her şeyime el konuldu. Ülkeden zor kaçtım. Amaçları kendileri dışında birisinin silah ticaretini engellemekti. FETÖ, MİT krizinde nasıl davrandıysa bana da aynısını yaptı."

"İSTESELER, ATAMBAYEV'İ BİR GÜNDE İNDİRİRLER"

"Kırgızistan'da FETÖ yapılanması çok güçlü. Orhan İnandı ve iki yardımcısının kırmızı plakalı araçları var. İsteseler Devlet Başkanı Atambayev'i bir günde düşürürler. Atambayev 15 Temmuz sonrasında onları korudu. Çünkü FETÖ bütün devlet kurumlarını ele geçirmiş durumda. Milletvekilleri, bakanlar arasında da FETÖ mensupları var. Orada ülkemizin yararına olacak ne varsa her şeyi baltaladılar."
Editör: İsveç Gündemi