Kraliyet Savcılık Hizmetlerinin (CPS) yıllık olarak hazırladığı, "Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddet" başlıklı raporunda, 2015-2016 döneminde İngiltere ve Galler'de kadına yönelik şiddet içerikli suçlardan açılan davalar ile ceza alanların sayısının şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi.
Raporda, internet üzerinden işlenen suçlar da dahil omak üzere, kadınlara yönelik cinsel saldırı, aile içi şiddet ve tecavüz suçlarından hüküm giyenlerin sayısının, 2015-2016 döneminde bir önceki döneme kıyasla yüzde 11 arttığı belirtildi.

CPS, ülkede açılan tüm davaların yüzde 18,6'sının kadınlara yönelik suçlarla ilgili olduğunu bildirirken, ayrıca, sosyal medya ağlarının özellikle kadınları aşağılama, kontrol ve tehdit etme amacıyla kullanıldığına dikkati çekerek, bu yöntemin giderek yaygınlaştığına vurgu yaptı.

Aynı zamanda raporda, kadınların çıplak fotoğraf ve görüntülerini öç almak amacıyla internette yayınlanmasının Nisan 2015'den itibaren İngiltere'de suç sayılmaya başlandığı hatırlatılarak, bu kategorideki suçlardan dolayı da 206 dava açıldığı bilgisi verildi. 

Kaynak: AA
Editör: İsveç Gündemi