Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un dün Ankara'da suiakst sonucu öldürülmesinden sonra yazılan analizler ve özellikle sosyal medyada planlı bir şekilde yapılan enformasyon kirliliği, katilin bağlantıları ile örtüşen bir fotoğraf çıkartıyor ortaya. Suaikastten sonra öldürülen tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş'ın polis olması ve FETÖ bağlantılı okullardan yetiştiği ortaya çıkana kadar, batı kamuoyuna servis edilen yalan bilgilerin izleri sürüldüğünde cinayetin çok önceden planlandığını ve algı yönetimi için hazırlıklar yapıldığı gözleniyor.
Hem ABD medyasında jet hızında yayınlanan ve katilin bağlantılarına ilişkin hedef şaşırtan analizler ile sosyal medyada profesyonelce yapılan algı operasyonun izleri sürüldü. Bütün veriler, tıpkı suikastçinin bağlantılarında olduğu gibi FETÖ'ye çıkıyor.

FETÖ'CÜ AKADEMİSYENDEN JET HIZINDA ANALİZ: İSLAMCILAR YAPTI
Rus büyükelçisi Karlov'a yapılan suikastten hemen sonra twitter hesabından 'mükkemel bir yazı' diye bir analiz paylaşan Amerikalı doçent Anne Spechard, cinayetin arkasında Suriye'deki gelişmelerin olduğunu duyurdu. FETÖ ile çok belirgin ve organik bağlantısı olan Spechard'ın yayınladığı analizde, suikasti el Nusra'nın işlediği üzerinde duruldu. Spechard, terör örgütü PKK ve DEAŞ'ın bu suikastin arkasında olamayacağını tam tersine Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonları nedeniyle bu saldırının ardında "olsa olsa el Nusra ve muhalif grupların olduğunu" iddia etti.

Saldırganın suikast sırasında söylediği sözleri kanıt olarak sunan analizde, 'Eğer doğruysa, bu saldırı Suriye muhalefetinden Fetih el-Şam gibi radikal gruplar (Eskiden El Kaide'ye bağlı olduğu vurgulanıyor) tarafından gerçekleştirilebilir" denildi. Analizde, Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef alacan şu cümle de yer aldı: "Ahrar al-Şam'ın belki de içindeki bir yabancı savaşçı hatta Çeçen yada Moskova karşıtı bir Rus vatandaşı olabilir."
Anne Spechard, yukarıdaki analizi twitter hesabından "Suriye'deki çatışmalar ile büyükelçinin öldürülmesini açıklayan mükemmel bir analiz" şeklinde paylaştı.
ABD'de gazetecilik yapan ve başta New York Times olmak üzere çok sayıda gazetede makaleleri yayınlanan Hassan Hassan, cinayet ile el Nusra bağlantısı kuranlara tepki göstererek şu paylaşımı yaptı: "JFS'nin sloganları ve Rus Büyükelçisinin suikasçisinin sözleri arasında benzerlikler imam edenler aptaldır. Lütfen durun."

FETÖ'YÜ 15 TEMMUZ'DAN SONRA ABD KONGRESİ'NDE KONUŞTURDU
Georgetown Üniversitesi'nden Doçent Anne Speckhard aynı zamanda Şiddetli Aşırılık Çalışması Uluslararası Merkezi'nin (ICSVE) kurucusu. ICSVE,16 Eylül'de ABD Kongresinin alt kanadında Türkiye aleyhine düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişiminden Sonra Türkiye" konulu oturumu da organize etmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki ilk KHK ile Harran Üniversitesindeki görevinden alınan FETÖ bağlantılı akademisyen ve eski Emniyet Müdürü Ahmet Sait Yayla da Anne Speckhard'ın organize ettiği programda ABD temsilciler meclisinde Türkiye aleyhtarı bir konuşma yapmıştı.

TWİTTER'DA BÜYÜK OPERASYON
Rus Büyükelçisi Karlov'a yönelik suikastin hemen ardından FETÖ'cüler sosyal medyada aynı anda hedef şaşırtan paylaşımlar yapmaya başladı ve bu paylaşımlar başta ABD ve İngiliz medyasında olmak üzere çok sayıda yayın organında haberlere konu oldu.

SOSYAL MEDYAYI EMRE USLU ORGANİZE ETTİ
AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları'nda görevli Ahmet Çetin'in AK Partili logosu altında çekilmiş fotoğrafını, katil Mevlüt Mert Altuntaş diye sosyal medyada yayanların başında yine Emre Uslu vardı.

HESAP İKİ GÜN ÖNCE AÇILDI
Uslu'nun paylaştığı twetin nasıl dolaşıma sokulduğunun izleri ise bizleri Ali Bozok (@Cevdet_Simavi) kullanıcı adıyla açılmış bir twitter hesabına çıkarıyor. 16 Aralık 2016'da yani cinayetten 2 gün önce açılmış olan hesaptan 50 kişi twet paylaşılmış. Katili AK Partili genç diye duyuran ve daha sonra kilitlenen hesap 47 kişiyi takip ediyor, 7 kullanıcı tarafından da takip ediliyor. Hesabın kimleri takip ettiği ve kendisini takip eden 7 kullanıcıya ise ulaşılamıyor.

Yeni Şafak
Editör: İsveç Gündemi