Almanya'nın kath haber sitesinde yer alan habere göre Alman Yeşiller Partisi lideri Cem Özdemir DİTİB'i hedef aldı.

Özdemir'in açıklamalarına alman basını şöyle yer verdi: 

"Bu teşkilatın devlet anlaşması ile değerinin arttırılması” ve ona İslam din dersi yetkisinin verilmesi, „Erdoğan’ın bizim okullarımıza kadar girdiği anlamına gelir”.

Yeşiller Lideri Cem Özdemir, DİTİB gibi Türk devlet kurumları ile İslam din dersi gibi anlaşmaların yapılmaması husunda uyarıda bulundu. Özdemir Pazar günü Alman Devlet Radyosu Deutschlandfunk (DLF)’e verdiği mülakaatta „Gerçekte bunlar siyasi organizasyonlardır”, dedi. Özdemir, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB)’in „direk Ankara’ya bağlı” olduğunu ve merkeziyetçi bir biçimde yönetildiğini aktardı. Özdemir, „Bu zincirin en ucunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunuyor” dedi.

Ayrıca Özdemir önceden kamuoyuna açıklanan konuşma taslağına göre şu şekilde değerlendirmelerde bulundu: „Burada bu gibi kurumları devlet anlaşmaları ile statülendiren, dini cemaat olarak tanıyan ve onları İslam din dersi verme yetkisi ile derslere sokanlar açıkça ve dürüstçe Erdoğan’ın okullara girdiğini de söylemeleri gerekir.

Yeşiller Parti Başkanı ayrıca Türkiye ile AB arasındaki müzakereleri bitirmek yerine dondurulmasını tavsiye etti. Türkiye’yi veya oradaki halkı cezalandırmak gibi bir hedefin bulunmadığını söyleyen Özdemir, mevcut rejimin insan hakları ve demokrasiyi ayaklar altına aldığını söyledi. Özdemir şu şekilde devam etti: „Türkiye’de bir gün şayet yine demokratlar çoğunluğu elde ederlerse onlara Türkiye’nin yönünün Avrupa’ya kapalı olmadığını göstermeliyiz.”
Editör: İsveç Gündemi