Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, terör örgütü PKK ile mücadelede başarılı olamadıklarını kabul etti.
Kocijancic, terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK'nın Avrupa'da faaliyetlerine izin verilmesine ilişkin bir soru üzerine, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Sözcü, "PKK'yı terör örgütleri listesine eklemek, terörle mücadele etmek için aldığımız önlemlerden biri. Bu mücadele maalesef hala devam ediyor. Buradaki maalesef, bizim hala terörle mücadelede başarılı olmadığımız anlamına geliyor. Bu mücadele çok net ve kesin bir amaçla sürüyor." dedi.

Türkiye, AB'yi terörle mücadeleye yeterince destek vermemekle suçluyor. AB de, Türkiye'yi özellikle PKK ve FETÖ operasyonları nedeniyle sık sık eleştiriyor.

PKK Avrupa ülkelerinde para topluyor, eleman temin etmeye çalışıyor. Örgütün televizyon kanallarının yayın yaptığı Avrupa ülkelerinde terör örgütünün elebaşları rahatça hareket edebiliyor.

Terör örgütleri listesinde olmasına rağmen Avrupa'da PKK'ya karşı operasyon düzenlenmemesi ve AP Başkanı Martin Schulz ile AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın, PKK'ya silah taşıdığına dair görüntüleri çıkan firari HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile görüşmesine Ankara tepki göstermişti. AB kurumları ve üye ülkelerin bu tavrı Ankara tarafından "teröre destek" olarak değerlendiriliyor.
Editör: İsveç Gündemi